Cu siguranta aceasta reteta se afla printre favoritele mele. Imi place combinatia de carne cu lamaie iar atunci cand reteta imi permite, fac un pic abuz de lamaie ( doar pentru portia mea ).

O reteta gustoasa si foarte rapida!

INGREDIENTE:

  • 4-6 felii de carne de porc ( eu prefer muschiul, se poate face si cu piept de pui )
  • 300 grame de vinete ( 1 bucata )
  • 1 pahar de vin alb
  • 50 grame unt
  • ulei de masline
  • patrunjel ( optional )
  • sare
  • faine
  • sucul de la o jumatate de lamaie

PREPARARE:

Intr-o tigaie se pune uleiul de masline, se poate folosi orice ulei insa cel mai potrivit pentru vinete este cel de masline. Taiati vinetele in cubulete mici si le puneti la prajit la joc mediu pana devin un pic crocante. Nu puneti sare in timpul prajirii sau inainte, aceasta va favoriza pierderea de apa din vinete iar ele vor deveni moi. Cand acestea sunt gata, le luati de pe foc si le puneti deoparte.

In aceasi tigaie puneti din nou ulei de masline, cand acestea se incalzesc puneti la prajit feliile de carne condimentate si trecute prin faina ( va recomand sa “bateti” carnea inainte ). Le prajiti pe ambele parti pana cand acestea au o tenta de maroniu. Ajunse la culoarea dorita, le stropim cu putin vin si le scoatem din tigaie.

In tigaia unde am prajit carnea, punem faina si restul de vin impreuna cu sucul de la o jumatate de lamaie si lasam pe foc pana scade la jumate, amestecand constant. Cand sosul e gata punem untul si luam de pe foc.

Puteti servi carnea cu patrunjel deasupra.

Comments

comments

Leave a Reply