O reteta de te lingi pe degete. Am decis ca doua zile din saptamana in casa la noi sa se manance peste. Zis si facut, insa pe langa aceasta regula mai trebuie sa tin cont ca nu se poate manca mereu la fel asa ca intotdeauna incerc sa fie ceva diferit.

Aceasta reteta e printre cele mai bune retete de paste pe care o recomand cu caldura.

INGREDIENTE:

  • 350 grame de paste
  • 250 grame de dovlecel
  • 100 grame di gamberetti
  • 2-3 catei de usturoi
  • 50 grame de vin alb
  • 5 linguri de ulei de masline
  • Jumate de cana de supa de legume
  • sare
  • piper
  • patrunjel

PREPARARE:

Intr-o oala puneti la foc apa cu un pic de sare unde o sa fierbeti pasta. Taiati dovlecelul joliene, cubulete sau rondele subtiri ( cum doriti, eu prefer joliene ).

Puneti in tigaie uleiul, adaugati cateii de usturoi presati, caliti-l foarte putin si adaugati peste el dovlecelul taiat. Lasati la calit si adaugati un pic de sare si piper, dupa gust. Dupa 3-4 minute puteti adauga si gaberetti in tigaie. Lasam totul la foc mediu, mestecand din cand in cand. Dupa 5-6 minute adaugati vinul si lasati sa fiarba impreuna.

E foarte important ca pasta sa fie luata de pe foc cu 2 minute inainte de a fi fiarta, aceasta fiind scursa de apa si pusa in tigaia unde se face sosul de dovlecel si gaberetti. Dupa ce ati pus pasta in tigaie peste sos, puneti deasupra supa de legume si un pic de patrunjel, lasati si fiarba cateva minute.

Pofta buna!

Comments

comments

Leave a Reply