Eu pentru aceasta reteta am cumparat scoicile gata curatate, nu pentru ca e mai simplu ci pentru ca nu gasisem altfel. Se gateste foarte repede si pe cat pare de simpla pe atat de de buna.  Este una dintre retetele favorite din Sicilia.

Se poate gati aceasta reteta in sos alb ( ca reteta de azi ) dar si cu un pic de suc de rosii facut din rosii proaspete. Procedura fiind identica doar ca se va adauga in tigaie acest sos de tomate.

INGREDIENTE ( 2 persoane ) :

  • 200 grame spaghete
  • 250 grame de midii (curatate, sau 1 kg necuratate )
  • ulei de masline
  • 2-3 bucatele de lamaie
  • o cana de supa de peste sau legume
  • patrunjel
  • sare
  • piper

PREPARARE:

Daca aveti midii-le intregi, primul lucru ce trebuie facut e sa le curatati bine. Spalati bine cojile si scoateti acel ” fir ” de langa miez. Le spalati bine sub jetul de apa si le puneti cu un pic de apa intr-o tava cu capac. Aprindeti focul si le lasati acolo pana se deschid. Cand sunt deschise opriti focul si le puteti curata. Curatate le puteti pune intr-un castron cu supa de peste sau legume. Astfel midiile raman moi si umede.

Intr-o oala puneti apa cu un pic de sare iar cand aceasta ajunge la punctul de fierbere adaugati spaghetele si le lasat cu 3 minnute mai putin de cat va arata pe ambalaj.

Intr-o tigaie mai larga puneti ulei de masline, un catel de usturoi intreg sau presat si un pic de peperoncino ( daca le doriti picante ). Cand uleiul se incinge se adauga un pic de supa de peste de la midii si bucatile de coaja de lamaie ( fara partea alba ) . Lasati sa fiarba un pic dupa care scoateti cojile de lamaie si usturoiul daca l-ati pus intreg.

Puneti apoi in tigaie spaghetele cu jumate de pahar din apa in care au fiert, puneti midiile si patrunjelul taiat marunt. Condimentati dupa gust cu sare si piper.

Se poate servi cu patrunjel deasupra.

 

Comments

comments

Leave a Reply