Spaghetele cu speck ( jumbo afumat) sunt neasteptat de rapid de gatit. Desi la prima vedere sosul de nuci pare ceva complicat, va spun inca de la inceput ca nu e deloc asa.

Au iesit cu un gust deosebit, dovada ca au fost mancate toate!

spaghete
INGREDIENTE:

  • Ulei de masline
  • Sare
  • Un catel de usturoi
  • O smantana de gatit ( cutie mica )
  • Parmigiano
  • 250-300 grame spaghete
  • 50 grame de pesmet ( optional – prajit )

PREPARARE:

In oala unde vom fierbe spaghetele punem apa cu un pic de sare si o lasam sa ajunga la punctul de fierbere, moment in care punem spaghetele la fiert si le lasam exact cat scrie pe ambalaj.

Intr-o tigaie se pune speck-ul si sa prajeste pe ambele parti, apoi se pune deoparte.

speck
Alegeti o craticioara mica unde o sa puneti un pic de ulei de masline si catelul de usturoi intreg, adaugati nucile nemacinate.

sos de nuciLasati 1 minut si adaugati smantana de gatit si parmigiano.

sos de nuci Amestecati continuu, punand apoi un pic de sare dupa gust. Se mai lasa pe foc 1-2 minute si se scoate catelul de usturoi. Puneti in sos un pic din apa in care au fiert spaghetele ( jumate de polonic ) ca mai apoi sa frulati totul pana devine un sos cremos.

Spaghetele se scurg bine de apa si se amesteca bine cu sosul de mai sus peste care puneti pesmetul si la sfarsit speck-ul.

spaghete cu speck si sos de nuci
Puteti tine 2-3 nuci sau speck pentru a orna farfuria la final.

Comments

comments

Leave a Reply