Daca vreti o crema de lapte buna dar lejera aceasta este perfecta. Se poate folosi la prajituri, torturi, fursecuri dar si mancata ca atare in loc de desert.

INGREDIENTE:

  • 500 ml lapte
  • 80 gr zahar
  • 50 gr de faina
  • 1 pliculet de vanilie

PREPARARE:

Puneti laptele cu plicul de vanilie pe foc si lasati-l pana se incalzeste fara sa ajunga la fierbere. Intr-un castron puneti faina, zaharul si doua linguri din laptele cald.

Amestecati bine si puneti compozitia rezultata in laptele cald. Lasati la foc mic, amestecand continuu pana capata o consistenta groasa.

crema de lapte
Le lasa sa se raceasca bine, se acopera si se pune la frigider. Astfel crema de lapte e gata sa fie folosita asa cum va doriti.

crema de lapte
Aceasta crema poate sta la frigider acoperita cu folie de plastic, pana la 3 zile.

crema de lapte

Comments

comments

Categories: Creme Desert

One comment

Crema de lapte fara oua

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *