As putea spune ca e un altfel de sos ragù, diferit de cel pe care il cunoaste toata lumea. Insa este foarte delicios si desi e nevoie de ceva timp pentru a prepara acest fel de mancare, merita tot efortul.

Reteta nu este una exigenta cand vine vorba de ingrediente. Puteti pune mai multe legume si mai putina la carne sau invers. Eu am echilibrat aceste ingrediente.

INGREDIENTE:

  • 500 gr carne vita
  • Ulei masline
  • Sare piper
  • 50 gr unt
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 2 morcovi
  • 1/2 ardei gras
  • Telina verde
  • 1 cana de vin rosu
  • 5-6 rosii
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 1 cana de supa
  • 2-3 foi de dafin
  • 1 crenguta de cimbru
  • 500 gr taglitele ( 4 persoane )
  • Parmigiano
  • Patrunjel

PREPARARE: 

Intr-o tigaie mare sau catita se prajeste carnea taiata cubulete. Pana prind o culoare usor maronie pe toate partile. Carnea de pune deoparte intr-un castron.

In aceasi cratita puneti untul, cateii de usturoi impreuna cu ceapa toate taiate marunt. Se calesc usor, apoi se va pune morcovul, telina si ardeiul taiate cubulete.

Lasati pe foc cateva minute si adaugati carnea pusa deoparte mai devreme impreuna cu cele doua linguri de pasta de rosii. Amestecati constant.


Puneti deasupra cana de vin rosu, lasati sa fiarba 4-5 minute si adaugati rosiile curatate de piele si taiate cubulete impreuna cu cana de supa. Condimentati cu sare si piper dupa gust.


Puneti folie de dafin si crenguta de cimbru. Acoperiti cu un capac si lasati sa fiarba 3 ore la foc mic. Carnea trebuie sa ajunga la stagiul in care este fiarta si foarte frageda.

Cand este gata cautati foile de dafin si crenguta de cimbru, le scoateti din sos si puneti tagliatelele fierte in prealabil.

Se servesc calde cu parmigiano si patrunjel deasupra.

tagliatele ragupasta ragu

Recomand sosul pentru 4-5 persoane sau puteti sa il depozitati in congelator.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *