In tarile unde livezile de masline sunt cat vezi cu ochii, este perioada culesului de masline. Am sa va spun o reteta de masline la borcan, bio si chiar foarte buna.

INGREDIENTE: 

  • Masline coapte proaspat culese
  • Sare mare
  • Apa
  • Ulei de floarea soarelui
  • Optional ( usturoi, portocale, ardei iute, peperoncino )

PREPARARE: 

Dupa ce ati cules maslinele le spalati bine cu apa de mizerie si praf. Apoi le scurgeti bine si le puneti in sticle de plastic. Ideal ar fi sa aveti sticle cu gura larga pentru a va usura munca.

Intr-o oala mare puneti apa, la fiecare litru de apa puneti o lingura jumatate de sare mare.

Exemplu: 6 litri de apa = 9 linguri de sare

Amestecati bine pana cand sarea se dizolva complet iar apoi umpleti sticlele pline cu masline cu apa sarata.

Inchideti bine sticlele cu capac si le depozitati in pivnita pentru cel putin 6 luni.

In acest timp sticlele se vor umfla foarte tare de la fermentatie, insa dupa terminarea procesului vor reveni la forma initiala.

Dupa 6 luni puteti taia sticlele si depozita maslinele in borcane. Puteti sa le conservati doar in ulei de floarea soarelui sau puteti adauga in borcan usturoi, portocala, ardei iute sau peperoncino.

masline bio la borcan

Eu am pastrat unul in apa lui, un borcan l-am pus cu ulei iar pe al trei-lea l-am pus ulei si usturoi.

masline la borcan

Comments

comments

Categories: La borcan Masline

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *