Aceasta reteta nu dureaza mai mult de 10 minute pentru a fi preparata. Se poate folosi orice file de peste pe care il doriti. Eu recomand macroul si peste spada ( in aceasta reteta am folosit file de macrou ).

INGREDIENTE: 

  • 400 gr rosii cherry
  • 1 catel usturoi
  • 4-5 bucati de file peste
  • Ulei de masline
  • Rozmarin ( sau oregano )
  • 60 gr de masline verzi farà sambure
  • Sare
  • Piper

PREPARARE: 

Taiati rosiile cherry in doua si maslinele verzi fara sambure, rondele.

Intr-o tigaie mare puneti 2-3 linguri de ulei de masline si catelul de usturoi intreg. Lasati un minut si adaugati in tigaie rosiile cherry, un pic de sare si rozmarinul sau oregano, dupa preferinte.

peste cu rosii si masline
Dupa doua minute puneti peste rosii, maslinele taiate.

peste cu rosii si masline
Acum puteti pune pestele lasati 2 minute pe o parte si 2 minute pe partea cealalta. Puneti piper peste peste ( nu mult !), scoateti usturoiul si acoperiti cu un capac. Dupa 4-5 minute puteti stinge focul si servi pestele cald.

peste la tigaie
peste la tigaie
peste cu rosii si masline

Comments

comments

Categories: Peste

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *