Nu sunt un mare fan al dulceturilor pe paine. Cumva trebuia sa mananc dulceata de prune pe care o primisem de ceva timp.

Asa am ajuns la tarta cu dulceata de prune. Pe care o mananc doar dimineata impreuna cu o cafea.

Presupun ca aceasta reteta e clasica, usor de facut si cu ingrediente putine.

tarta cu dulceata
INGREDIENTE: 

  • 300 gr faina
  • 2 oua
  • Un varf de sare
  • 120 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 1 lingurita de praf de copt
  • Dulceata de prune ( sau oricare alta )

PREPARARE:

Intr-un castron se pune faina, praful de copt, zaharul si sarea. Amestecati ingredientele si adaugati untul moale ( nu direct de la frigider ). In cazul in care e prea tare il puteti rade.

Dupa ce amestecati bine toate ingredientele, adaugati si cele doua oua. Faceti din aluat un “ bulgare “ , il lasati in castron, acoperiti castronul cu o foile transparenta si il puneti la frigider pentru 30 minute.

Dupa jumatate de ora scoateti aluatul din frigider, puneti hartia de copt unsa cu un pic de ulei in forma de tarta.

Luati trei sfert din aluat si il intindeti pentru a acoperi tot fundul formei de tarta lasand o bordura de aluat de cel putin 2-3 cm pe margine ( depinde si de forma in care este facuta tarta ).

Puneti dulceata peste aluat, fara a de depasi bordura din aluat facuta pe margine.

Luati partea de aluat ramasa, o intindeti si o taitai dupa marimea si modelul pe care doriti sa il faceti deasupra.

Puneti la cuptorul incalzit la 180 grade, timp de 30 minute.

Puteti pune in aluat coaja de lamaie rasa sau reduceti din zahar si adaugati zahar vanilat.

Tarta cu dulceata

tarta cu dulceata

Comments

comments

Categories: Desert Tarta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *