Este unul dintre cele mai sanatoase feluri de mancare. Lejer, cremos si gustos. Cu siguranta sunt multe retete de acest gen insa eu prepar intotdeauna orezul cu spanac in felul urmator.

INGREDIENTE:

  • 300 gr orez ( eu am folosit orez integral, de preferat orezul bob cu bob )
  • 400 gr spanac proaspat
  • 1 ceapa mica
  • 4 linguri cu varf de parmigiano
  • 50 ml vin alb
  • o cana supa de legume
  • ulei de masline
  • nuscoara
  • sare

PREPARARE:

Pentru a prepara un orez cu spanac mai delicios este nevoie ca ingredientele sa fie preparate separat. Incepem bineinteles cu spanacul, pe care il fierbem 5-8 minute dupa care il punem intr-o strecuretoare.

Apoi taiati jumatate de ceapa in bucati mai mari, puneti intr-o tigaie 5-6 linguri de ulei de masline, lasati sa se incinga un pic si puneti ceapa taiata mare la calit. Peste ceapa se pune spanacul si se caleste si el timp de 5 minute.Apoi puneti totul deoparte. In cazul in care folositi spanac inghetat atunci e nevoie de 10 minute la foc si probabil adaugat un pic de apa.

orez cu spanac
Taiati cealalta jumatate de ceapa, de aceasta data marunt, in tigaie puneti ulei de masline, caliti ceapa taiata marunt. Cand ceapa este calita si prinde un pic de culoare adaugati vinul. Lasati sa se evapore alcoolul si puneti deoparte.

In alta tigaie de aceasta data mai mare, puneti un pic de ulei de masline si puneti orezul la calit pentru putin timp (5 minute). Adaugati ceapa calita mai devrem, cana de supa de legume si sare dupa gust ( daca e necesar mai adaugati intre timp supa). In timp de ceapa si orezul fierb. Puneti intr-un recipient ceapa si spanacul calit in prima faza, un pic de nuscoara, doua linguri de parmigiano ras si frulati bine pana se omogenizeaza.

orez cu spanac
orez cu spanac
Dupa cel putin 20 de minute cand orezul este fiert, stingeti focul si in orezul fiert adaugati pasta omogenizata de spanac cu ceapa si parmigiano ramas. Amestecati bine .

Se serveste cald cu parmigiano ras deasupra.

orez cu spanacorez cu spanac

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *