Pot garanta ca este o reteta ce va impresiona pe toti cei de la masa. Desi la prima vedere pare complicata, nu este. Doar ca necesita timp pana a fi gata de mancat.

INGREDIENTE: 

  • 1 cutie de cannelloni
  • 500 gr carne macinata de vita
  • 350 gr rosii
  • 125 ml vin alb
  • 500 ml lapte
  • 50 gr faina
  • 50 gr unt
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 cub de vegeta
  • parmigiano
  • nucsoara
  • ulei de masline
  • sare
  • piper

PREPARARE:

Primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sosul ragu.

Intr-o tigaie puneti ulei de masline peste care puneti la calit ceapa taiata marunt, adaugati morcovul taiat si el marunt. Cand legumele sunt calite puteti pune carnea tocata, se lasa la calit bine  pana isi schimba culoarea dupa care se adauga vinul alb peste.

sos ragu
sos ragu

Rosiile curatate de coaja si taiata cubulete se adauga abea dupa ce alcoolul din vin este evaporat. Puneti rosiile, cubul de vegeta, sare si piper si 1 cana de apa. Se lasa totul la fiert timp de cel putin o ora.

Sos ragù
Cand sosul ragu este aproape gata se poate incepe prepararea sosului bechamel ( sos alb ) . Intr-o cratita nu foarte mare se pune la topit untul, cand acesta este topit adaugati faina mestecand constant, apoi puneti laptele, un pic de sare si nucsoara. Amestecati continuu pana cand sosul se ingroasa.

sos bechamel
sos bechamel
sos bechamel
Ungeti tava unde vor fi pusi cannelloni cu un pic ulei. Puneti un strat de sos bechamel si cannelloni umpluti cu sos ragu deasupra. Cand toti cannelloni sunt umpluti si asezati in tava,

cannelloni umpluti
puneti deasupra lor restul de sos bechamel si restul de sos ragu ramas. Deasupra se pune parmigiano ras si se da la cuptor pentru 30-40 minute.

cannelloni la cuptor
cannelloni la cuptor
cannelloni umpluti
Daca doriti puteti pune in sosul ragu un pic de salvie si rozmarin.

cannelloni umpluti
paste ragu

Comments

comments

Categories: Paste

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *