O reteta pentru cei carora le place sa combine gusturile, rapida, gustoasa si cu putine ingrediente.

INGREDIENTE: 

  • 250 gr paste
  • 100-150 gr prosciutto
  • 7-8 nuci ( sau mai multe, dupa gust )
  • 1 cutie mica smantana de gatit
  • Parmigiano
  • 1 catel usturoi
  • 50 ml vin alb
  • Ulei de masline
  • Sare
  • Piper

PREPARARE:

Intr-o oala mare puneti apa cu un pic de sare, lasati sa ajunga la punctul de fierbere si puneti pastele. Le lasati la fiert atatea minute cat scrie pe ambalajul lor.

Intr-o tigaie puneti un pic de ulei de masline, catelul de usturoi taiat in doua, prosciutto taiat asa cum va place si nucile curatate.

Paste prosciutto si nuci
Lasati un pic la calit si stingeti cu vinul alb.

Prosciutto si nuci
Cand vinul s-a evaporat, scoateti usturoiul si adaugati smantana de gatit, o mana de parmigiano ras, sare si piper dupa gust.

Paste cu prosciutto
Paste cu prosciutto
Luati de pe foc si amestecati sosul cu pastele fierte si scurse de apa.

Paste cu prosciutto si nuciPaste panna e prosciuttoPaste cu prosciutto, nuci si panna

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *