Am fost sceptica inainte de a face aceasta retetea. Insa spre surprinderea mea a rezultat a fi o reteta gustoasa ce poate inlocui felul doi sau poate sa fie folosita ca si garnitura.

INGREDIENTE: 

  • 3-4 radacini de fenicul
  • 40 gr unt
  • 50 gr parmigiano
  • 30-50 ml supa

Ingrediente bechamel :

  • 300 ml lapte
  • 30 gr unt
  • 30 gr faina
  • Sare
  • Nucsoara

PREPARARE: 

Curatati feniculul, il spalati si taiati fiecare radacina in 6-8 bucati.

Intr-o oala mare puneti apa cu un pic de sare. Cand apa incepe sa fiarba, puneti radacina de fenicul taiata si lasati la fiert 5-6 minute. 

Fenicul la cuptor

Apoi le scurgeti de apa intr-o sita.

Fenicul la cuptor

Intr-o tigaie puneti untul si apoi feniculul pe care il prajiti pe am ele parti pana capata o crusta usor maronie.

Cand feniculul este prajit il puneti deoparte.

Intr-o cratita puneti untul pentru sosul bechamel, cand acesta este topit puneti faina si amestecati constant adaugand laptele peste. Puneti sare dupa gust si un pic de nucsoara. Amestecati constant pana cand capata o consistenta cremoasa.

Luati o tava, nu foarte mare, o ungeti cu un pic de unt si asezati feniculul.

Fenicul la cuptor
Puneti supa deasupra, apoi sosul bechamel si parmigiano ras deasupra.

Fenicul la cuptor
Puneti la cuptor pentru 25-30 minute la 200 grade. Daca aveti cuptor ventilat atunci lasati la 180 grade pentru 15-20 minte.

🔝 E deosebit !

Fenicul la cuptor
Fenicul la cuptor

Comments

comments

One comment

Fenicul la cuptor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *