Reteta ideala atunci cand vrei sa faci ceva rapid dar si gustos. Merita incercata macar o data.

Desi nu necesita o alta garnitura pentru a are deja ciupercile eu am ales totusi sa fie un pranz consistent si l-am servit impreuna cu fenicul la cuptor πŸ‘‰πŸ» reteta de fenicul o gasiti aici πŸ‘‰πŸ»Β www.pipernegru.ro/fenicul-la-cuptor

INGREDIENTE:

  • 6-8 felii de carne de porc, piept pui sau vitel (eu am folosit cotlet de porc)
  • faina
  • ulei de masline
  • unt
  • sare
  • pipe
  • 400-500 gr ciuperci
  • 1 catel de usturoi
  • rozmarin
  • patrunjel proaspat

PREPARARE:

Bateti un pic carnea cu ciocanul de batut. Condimentati carnea cu putina sare si piper.

Spalati bine ciupercile si le taiati felii de grosime medie.

Intr-o tigaie larga sau cratita mai mare puneti ulei de masline (3-4 linguri) si o lingurita de unt. Apoi treceti carnea prin faina si o pajiti pe ambele parti pana capata o culoare maronie.

escalop cu ciuperci
Cand aceasta este gata o scoateti pe o farfurie.

In aceasi tigaie mai puneti o lingurita de unt, catelul de usturoi curatat si taiat in doua si rozmarinul. Dupa aproximativ 1 minut puteti adauga ciupercile taiate felii si lasati 5-6 minute.

escalop cu ciuperci
Cand aceastea sunt gata adaugati feliile de carne, scoase pe farfurie anterior, le puneti peste ciuperci si le lasati 3-4 minute.

escalop cu ciuperci
Adaugati patrunjelul proaspat taiat marunt inainte de servire.

 

escalop cu ciuperci

escalop cu ciuperci

escalop cu ciuperci

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *