Traditionala reteta carbonara. Pe cat de gustoasa pe atat de usor de gatit.

INGREDIENTE: ( pentru 4 persoane )

  • 500 gr spaghete
  • 180 gr de jambon ( pancetta )
  • 4 oua
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 80 grame Parmigiano ( sau 40 gr parmigiano si 40 gr pecorino )
  • Sare
  • Piper

PREPARARE:

Fierbeti spaghetele in apa cu un pic de sare.

In acest timp puneti uleiul de masline intr-o tigaie si caliti usor jambonul taiat bucatele si cei doi catei de usturoi.

Cand jambonul e calit, puneti tigaia deoparte si scoateti cei doi catei de usturoi.

Intr-un castron bateti bine cele 4 oua impreuna cu branza, sare si piper dupa gust.

Inainte de a strecura spaghetele puneti deoparte jumate de cescuta din apa in care au fiert. Paste carbonara

Dupa ce le-ati strecurat puneti spaghetele inapoi in oala, adaugati jumatatea de cescuta de apa. Adaugati ouale batute inainte cu branza, amestecand energic. Incalziti tigaia cu jambon pentru 1 minut la foc mare dupa care adaugati jambonul cu tot cu ulei peste spaghete. Amestecati totul bine si adaugati piper deasupra. Spaghete carbonara

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *