Acest fel de mancare se poate folosi ca si garnitura dar si ca felul doi. Eu am folosit orez integral insa dumneavoastra puteti folosi felul de orez ce va place.

INGREDIENTE:

  • 250 gr orez
  • 2-3 dovlecei de marime medie ( zucchine )
  • 1 morcov mare ras
  • 1 legatura de ceapa verde
  • Ulei de masline
  • Sare
  • Piper
  • Cub vegeta

PREPARARE:

Puneti orezul la fiert intr-o oala cu apa si sare ( sau vegeta ).

In timp ce orezul e in oala. Intr-o tigaie sau cratita puneti uleiul apoi adaugati ceapa taiata rondele, lasati 1-2 minute si puneti dovlecelul taiat rondele.

Orez cu dovlecel

Lasati la calit cateva minute dupa care adaugati morcovul ras, cub de vegeta si piper. Orez cu dovlecel si ceapa verde

Puneti o cana cu apa si lasati sa fiarba la foc mediu.

Cand orezul este aproape fiert se pune peste legume impreuna cu un pic de apa in care s-a fiert si se mai lasa se foc 5 minute.

Se poate servi cu parmigiano ras deasupra.

Orez cu zucchine

Comments

comments

Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *