Imi plac retetele rapide si gustoase, iar cum vinerea e zi de peste la noi in casa am ales de aceasta data fileul.

Pentru aceasta reteta puteti folosi orice file de peste doriti, eu in aceasta reteta am folosit file de merluciu.

INGREDIENTE:

  • 600 gr file de peste
  • 50 gr pesmet
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 lingurita praf de usturoi
  • Sare
  • Piper
  • 10 ml vin alb
  • Sucul de la o lamaie si coaja sa rasa

PREPARARE:

Incalziti cuptorul la 200 grade ( cel ventilat ) . Dupa care in tava in care veti prepara pestele puneti o foaie de copt.

Asezati bucatile de file de peste in tava. Ungeti fiecare bucata cu ulei de masline, sarati si piperati dupa gust.

File de peste la cuptor

Intr-un castron puneti pesmetul, sare, piper, praful de usturoi si patrunjelul taiat marunt.

Amestecati bine si adaugati o lingura ( sau cat este necesar ) de ulei de masline, un 2-3 linguri de vin alb, sucul de la jumatatea de lamaie si coaja rasa de la lamaie.

Peste la cuptor

Dupa ce este amestecat bine il puneti deasupra pestelui.

File la cuptor

Dati la cuptor 15 minute la 200 grade.

File de peste la cuptor

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *