Sau cum le mai spun eu ” galuste cu faina “. Dupa atata timp am invatat sa le fac dupa ochi si imi ies foarte bune. Insa la inceput aveam nevoie de o reteta cu gramaje exacte.

INGREDIENTE:

  • 2 oua
  • 100 gr faina
  • 75 gr unt
  • 1 pic de sare

PREPARARE:

In primul rand lasati untul la inmuiat, mai ales daca a stat la frigider. Apoi il amestecati cu lingura de lemn pana se inmoaie bine. Eliminati apa rezultata, adaugati ouale batute bine, sare si faina. Amestecati bine si lasati 6 minute sa se odihneasca la frigider.

Intr-o oala puneti apa, aproximativ 2 litri, puneti un pic de sare si lasati sa ajunga la punctul de fierbere. Cand apa fierbe, luati cu lingurita compozitie si adaugati in oala ( una cate una ). Lasati galustele sa fiarba 10-12 minute la foc mediu.

Galuste

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *