Este una dintre retetele delicate si gustoase pe care le puteti face rapid si cu putine ingrediente.

Este o reteta cu multa smantana si tocmai de aceea are un gust atat de delicat. Puteti renunta la galuste daca doriti si adauga in locul lor cartofi taiati cubulete mici. Eu recomand galustele pentru ca imi plac mai mult.

INGREDIENTE:

  • 600-800 gr piept de pui
  • 1-2 ardei grasi rosii sau ardei capia
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • galuste pentru papricas , vezi reteta aici galuste-pentru-papricas
  • 2 linguri de unt
  • 1 lingura ulei
  • 1 cana mare smantana fermentata grasa sau smantana de gatit
  • 1 lingura de boia dulce
  • patrunjel verde
  • sare, vegeta

PREPARARE:

Pieptul de pui il taiati bucatele in marimea dorita si puneti un pic de sare peste el, eu il prefer in bucati mai mici. Ceapa o taiati marunt iar ardeiul gras dupa preferinte ( fasii sau cubulete ).

Intr-o cratita puneti uleiul  cu untul la incins apoi caliti usor ceapa, cand aceasta este lucioasa adaugati ardeiul gras si puiul taiat bucatele.

Papricas cu smantana

Cand puiul nu mai pierde apa adaugati 1-2 cani de apa , vegeta sau cub de condiment dupa gust si lasati sa fiarba cu capac.

Papricas

Dupa aproximativ 15 minute, timp in care pregatiti galustele separat. Puneti peste pui catei de usturoi taiati marunt, lingura de boia dulce si galustele.

Verificati daca puiul este fiert si mai lasati 7-8 minute la fiert dupa care puteti adauga smantana amestecand bine pana se omogenizeaza.

Papricas cu pui si smantana

Se ia de pe foc si se serveste cu patrunjel verde desupra.

Papricas cu pui

Comments

comments

Categories: Pui Retete felul doi

Leave a Reply