Eu pentru aceasta reteta am cumparat burta la caserola gata fiarta. Daca nu gasiti o fierbeti voi bine inainte.

Este o reteta gutoasa si apreciata de toti cei care o mananca.

INGREDIENTE:

  • 800 gr burta
  • 5 cartofi de marime medie
  • 2-3 fire de telina verde
  • 1 morcov
  • 1 ceapa mica
  • Menta
  • 4 linguri pasta de rosii
  • Jumate de pahar de vin alb
  • Ulei de masline
  • Sare
  • Parmigiano ( optional )

PREPARARE:

Daca burta nu e fiarta, o fierbeti bine in doua ape. Eu am cumparat-o fiarta si taiata insa pentru a elimina posibile impuritati am mai dat-o o data in clocot.

Taiati ceapa, morcovul si telina verde in cubulete. Le caliti impreuna in ulei de masline.

Dupa ce se calesc adaugati burta si puneti vinul alb peste si lasati sa fiarba pana vinul se evapora.

Tocanita de burta

Apoi adaugati pasta de rosii, un pahar mare de apa, sare, piper si un varf de cutit de menta macinata.

Lasati pe foc 10 minute si adaugati cartofii taiati cubulete. Lasati la fiert cu un capac deasupra pana cand cartofii sunt gata.

Tocanita de burta

Optional se serveste cu parmigiano ras deasupra.

Burta scazutaTocanita de burta

Comments

comments

Leave a Reply