O reteta mediterana rapida si gustoasa. Ideala pentru zilele calde de vara si nu doar.

Marele secret al acestui fel de mancare este caracatita proaspata.

INGREDIENTE:

  • 800-1000 gr de caracatita
  • 1 catel de usturoi
  • 2 morcovi
  • 1-2 fire de telina verde
  • 3 foi de dafin
  • 4 cartofi
  • Piper negru boabe
  • Sare

CONDIMENTE SALATA:

  • Patrunjel proaspat
  • Ulei de masline
  • 1 lamaie
  • Sare
  • Piper negru

PREPARARE:

In primul rand trebuie sa spalati bine caracatita. O tineti sub jet de apa si o spalati in toate ventuzele pentru a nu ramane urme de nisip. Ii scoateti ochii cu un cutit dar si gaura din mijlocul tentaculelor. La fel ca si pestii, caracatita are organe insa nu in burta ci in cap. Ideal ar fi sa ii intoarceti capul pe dos si sa il curatati bine de toate organele. Clatiti bine!

Daca doriti sa o curatati de piele, cel mai usor este sa faceti asta dupa ce fierbe.

Salata de caracatita

O data curatata, o bateti cu un ciocan de snitele, astfel carnea va deveni mult mai frageda.

Curatati cartofii, usuroiul si morcovul.

Cartofii taiati cuburi ii puneti la fiert separat intr-o oala cu apa si putine sare.

In alta oala puneti apa, catelul de usturoi, foile de dafin, morcovul si telina taiate. Adaugati sare si piper. Cand apa ajunge la punctul de fierbere bagati tentaculele de 4-5 ori in apa si le scoate rapid. Astfel tentaculele se vor ondula si vor arata mult mai bine in farfurie. ( eu am sarit acest pas ) Dupa aceasta procedura scufundati caracatita cu totul in apa si o lasati la fiert aproximativ 40 minute. ( pentru fiecare 500 gr de caracatita se lasa la fiert 20 minute ) .

Pentru a sti sigur daca este fiarta o verificati cu o furculita.

Cum se curata o caracatita

Intre timp dupa fierberea cartofilor, ii scurgeti si ii lasati la racit.

Dupa ce caracatita s-a fiert, o scoateti din apa si o curatati de piele cu ajutorul unui cutit ( o radeti atat cat puteti ) dupa care o taiati in bucati de marime dorita.

Intr-un castron se pune caracatita, sucul de lamaie , cartofii, ulei de masline, sare, piper dupa gust si patrunjelul taiat marunt. Amestecati totul si pentru a impresiona musafirii puteti servi salata pe pat de lamaie.

Salata de caracatita cu cartofi

Comments

comments

Categories: Salate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *