Probabil cea mai flexibila reteta. Pe langa faptul ca e usor de facut, poti pune in ea ce legume ai prin frigider. Deci nu e o reteta stricta, plus ca e plina de vitamine.

INGREDIENTE:

  • o ceapa mare curatata
  • ceapa verde sau un praz ( daca aveti )
  • 2-3 morcovi
  • jumate de telina ( eu am folosit si radacina si apio )
  • 150 gr legume diferite ( eu am folosit dovleac, fasole verde, mazare dar puteti pune si conopida/broccoli sau ce va mai place)
  • 4 cartofi curatati
  • 1 lingura de unt
  • 1,5 litri de supa facuta cu concentrat tip cub
  • un pahar de lapte
  • patrunjel verde tocat marunt
  • crutoane

PREPARARE:

Taiati toate legumele marunt si inabusiti-le intr-o oala cu unt.

Supa crema de legume

Dupa ce s-au inmuiat puneti deasupra 1,5 l de supa de legume. Lasati sa fiarba la foc mediu timop de cel putin 40 de minute. Cand toate sunt fierte bine puneti paharul de lapte si lasati sa mai fiarba inca 10 minute.

Cand este gata, o luati de pe foc si pasati totul cu un blander pana cand e totul ca o pasta subtire.

Supa crema de legume

Se serveste cu un pic de ulei de masline deasupra, crutoane si patrunjel verde tocat marunt.

Supa crema de legume

Comments

comments

Leave a Reply