E unul dintre torturi nu foarte sofisticate dar cu un gust deosebit de bun si fin. Eu anul acesta am ales sa il fac la ziua baietelului meu si mi-a placut rezultatul. Decoratul il puteti face dupa bunul plac, prima data am ales sa il imbrac cu ciocolata alba si neagra rasa. De aceasta data varianta aleasa de baietelul meu.

INGREDIENTE:

Blat:

  • 4 pahare de zahar tos
  • 8 oua
  • 100 gr cacao
  • 1 pahar de apa
  • 2 lingurite cu varf de faina
  • un varf de sare
  • o lingura unt

Crema:

  • 4 galbenusuri
  • 3 linguri faina
  • 1 pahar zahar tos
  • 1 pahar lapte
  • un pachet unt
  • 3 linguri de whisky sau coniac/lichior

Tort

PREPARARE:

Pentru blat, puneti apa intr-o oala si pregatiti un bain-marie, separati ouale si bateti albusurile spuma cu varful de sare. Bateticacaua cu zaharul si apa intr-un bol de inox dupa care il asezati pe bain-marie. Cand aceasta incepe sa se incalzeasca trebuie sa adaugati pe rand galbenusurile, amestecand constant pana cand compozitia se ingroasa. Dupa ce aceasta compezitie este gata luati 4 linguri din ea si puneti-le deoparte ( o sa aveti nevoie mai tarziu de ele ) .

In compozitia ingrosata puneti cele doua lingurite de faina si albusurile batute.

Incalziti cuptorul la 160 grade C, ungeti cu unt forma tapetata cu hartie de copt. Puneti compozitia si dati la cuptor.

Tort ciocolata

Dupa 25-30 minute blatul ar trebui sa fie copt. Se scoate afara si se lasa la racit.

Tort ciocolata

Apoi se taie in doua pe orizontala.

In timp ce blatul se raceste preparam crema. Intr-o craticioara puneti cele 4 linguri pastrate din compozitia de la blat impreuna cu galbenusurile, faina, zaharul si laptele si puneti totul la foc mic si amestecati constant pana se ingroasa. In alt bol bateti untul pana devine spuma si adaugati-l la compozitia de cacao. Apoi lasati sa se raceasca bine.

Amestecati coniacul/lichiorul/whisky-ul cu o lingura de apa si stropiti cu compozitia rezultata cele doua blaturi de tort. Pe primul blat puneti jumatate din crema ca mai apoi cu cealalta jumatate acoperiti tot tortul.

Tort copii

Lasati la racit cel putin 12 ore inainte de a fi mancat.

Comments

comments

Categories: Desert Tort

Leave a Reply