Imi plac tare mult piftelele facute dupa reteta italiana. Cu siguranta sunt o multitudine de retete pentru ele dar eu am ales cea de jos. Iar sosul e la alegere, puteti alege in locul celui alb sa faceti sos rosu sau sa renuntati in totalitate la el.

INGREDIENTE :

Pentru piftele:

  • carne macinata de vita sau amestec cu porc 250 gr
  • Carne din carnati proaspeti ( nu afumati ) 160 gr
  • paine toast 3-4 felii
  • parmigiano 50 gr
  • 1 ou
  • patrunjel taiat marunt
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • origano
  • nucsoara

Pentru sos:

  • 500 ml lapte
  • optional puteti pune 2-3 linguri de smantana de gatit
  • 2 linguri de faina
  • sare
  • nucsoara
  • o mana de parmigiano
  • patrunjel sau marar
  • 1 lingura unt

PREPARARE:

Pentru inceput umeziti feliile de paine si stoarcetile bine dupa care le sfaramitati intr-un castron.

Luati carnatul proaspat si scoateti carnea din mat si o adaugati in castron.

Adaugati si carnea tocata impreuna cu un pic de origano, nucsoara, patrunjelul tocat marunt, parmigiano ras, oul, sare si piper dupa gust.

Piftele in sos alb

Amestecati totul bine si faceti piftele rotunde. Le prajiti in ulei de masline pana se patrund.

Separat faceti sosul. Puneti o lingura de ulei la topit, adaugati cele doua linguri de faina si amestecati continuu cateva secunde, apoi adaugati laptele si smantana treptat. Puneti sare, piper si un pic de nucsoara. Lasati pe foc amestecand constant pana cand sosul incepe sa se ingroase. La sfarsit adaugati parmigiano si patrunjel ( sau marar ). Puneti piftelele in sos si serviti cu branza si patrunjel deasupra.

Piftele cu branza

Piftele in sos alb

 

Comments

comments

Leave a Reply