Probabil nu as fi incercat curand acest tip de supa. Nu pentru ca nu mi-ar placea ci pur si simplu nu m-as fi gandit. Datorita meniului saptamanal pe care il urmez am descoperit cat poate fi de gustoasa.

INGREDIENTE :

  • 500 gr rosii proaspete sau la conserva decojite
  • 1 litru pasta de rosii
  • 10 frunze de busuioc proaspat sau uscat daca nu aveti ( puteti pune si mai mult, in functie de cum va place )
  • 100-200 ml smantana de gatit
  • Sare
  • Piper
  • Ulei de masline
  • O lingura de unt
  • Crutoane

PREPARARE :

Puneti rosiile decojite si taiate cubulete ( sau conservele ) impreuna cu pasta de rosii la fiert 25 de minute, la foc mic. Condimentati cu sare si piper dupa gust.

Cand sunt gata luati oala de pe foc, puneti smantana ( panna ), busuiocul, untul si blenduiti totul bine pana devine o pasta omogena.

Daca nu aveti crutoane puteti praji paine pe care o stropiti cu ulei de masline sau chiar freca usor cu usturoi.

Supa crema de rosii

Comments

comments

Leave a Reply