Daca doriti o tarta delicioasa, rafinata si usor de facut atunci cu siguranta veti da pe spate invitatii cu aceasta tarta.

INGREDIENTE : 

  • crema de lapte ( pasticcera ) pe care o gasiti aici – – > www.pipernegru.ro/crema
  • 400 gr faina
  • 80 gr iaurt  ( sau 2 oua )
  • 150 gr zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 60 gr unt
  • un varf de sare
  • 1 plic de zahar vanilinat
  • 50 gr de bombonele de ciocolata ( gocce )
  • zahar pudra

PREPARARE :

Intr-un castron puneti faina, untul moale  nu direct din frigider, zaharul, praful de copt, plicul de zahar vanilinat, iaurtul ( sau ouale ) si varful de sare.

Amestecati aluatul pana devine omogen, dupa care lasati aluatul in castron acoperit cu o pelicula timp de 30 de minute.

Intre timp puteti prepara crema si o lasati la racit. Cand s-a racit adaugati bucatile de ciocolata ( gocce ) si amestecati usor. Eu personal m-am grabit nu am lasat crema sa se raceasca bine si s-au topit un pic bucatelele de ciocolata 🙂 – NU FACETI CA MINE!

Dupa cele 30 de minute luati aluatul si il impratiti in doua. Puneti hartie de copt in tava si o ungeti cu unt. Eu am folosit forma de 22 cm. Jumatate de aluat il puneti sfaramat pe fundul tavii si margini sau il puteti intinde ca pe o foaie. Apoi puneti crema iar deasupra puneti jumatatea de aluat ramasa inchizand bine marginile. Intepati aluatul cu furculita.

Dati la cuptor pentru 50 minute la 170 de grade.

Cand e gata se lasa bine la racit inainte de a se taia, ornati cu zahar pudra deasupra.

Tarta cu crema

Tarta depozitata la frigider se poate consuma in 4 zile, daca nu se tine la rece se recomanda consumarea ei in maxim 2 zile.

Tarta cu crema de vanilie

Daca va doriti puteti inlocui bucatelele de ciocolata din crema cu esenta de lamaie astfel va deveni o crema de lamaie, sau esenta de portocale, migdale, etc.

Comments

comments

Categories: Desert Tarta

Leave a Reply