Este un fel de mancare destul de satios dar mai ales foarte gustos daca carnatul este de o calitate buna si bineinteles neafumat.

INGREDIENTE :

  • 200 – 250 gr paste
  • 2 carnati neafumati ideal ar fi nu ii luati cu multa grasime
  • 150 – 200 ml panna ( smantana de gatit )
  • Ulei de masline
  • Sare
  • Piper
  • Sos tartufo ( optional )
  • 2 catei de usturoi
  • 100 ml vin alb
  • 100 gr ciuperci
  • Parmigiano

PREPARARE :

Intr-o oala puneti apa cu un pic de sare la fiert. Cand apa incepe sa fiarba puneti pastele si le lasati la fiert exact cat scrie pe ambalaj.

Intre timp intr-o tigaie puneti ulei de masline si usturoiul taiat in doua. Defaceti carnatii din mat si puneti la calit doar carnea su ciupercile ( eu am folosit ciuperci mixte de la conserva ). Dupa 5-6 minute puteti adauga vinul amestecand continuu.

Dupa ce vinul s-a evaport scoateti usturoiul si adaugati smantana pentru gatit, sare si piper dupa gust. Lasati sa mai fiarba pentru cateva minute. Paste cu carnati

Cand este gata puteti adauga in sos 3-4 lingurite de sos tartufo.

Se servesc cu parmigiano si patrunjel deasupra.

Paste cu carnati si smantana

Puteti linistiti sa renuntati la ciuperci si sosul tartufo, cu siguranta vor fi la fel de gustoase.

Comments

comments

Leave a Reply