Cea mai simpla si delicata reteta de prajitura. O faceti repede si cu putine ingrediente.

INGREDIENTE :

  • 300 gr de piscoturi
  • 4 oua medii
  • 500 gr mascarpone
  • 80 gr zahar
  • 250 – 300 ml cafea indulcita cu o lingura de zahar
  • cacao

PREPARARE :

Primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa separati galbenusurile de albus.

Galbenusurile le mixati cu jumatate din cantitatea de zahar pana compozitia se deschide usor la culoare cu o consistenta spumoasa.

Tiramisù

In compozitia de galbenusuri adaugati rand pe rand cate o lingura de mascarpone si mixati.

Tiramisù

Spalati si stergeti paletele de la mixer si bateti spuma albusurile impreuna cu zaharul ramas. Spuma nu trebuie sa cada din castron cand il intoarceti si asa stiti ca e gata.

In compozitia de galbenusuri puneti o lingura din spuma de oua si amestecati energic cateva secunde, astfel compozitia va deveni mult mai densa.

Apoi adaugati in compozitie cate putin din albusurile spuma, amestecand incet de jos in sus, pana cand amestecati ele doua compozitii.

Tiramisù

Luati o tava ( eu am folosit 30/20 cm ) puneti crema pe fundul tavii si incepeti sa asezati piscoturile intuiate in cafea. Apoi un alt strati de crema si din nou piscoturile inmuiate in cafea.

Tiramisù

Deasupra puneti cacao si lasati la frigider pentru cateva ore.

Tiramisù

Tiramisù Tiramisù

Comments

comments

Categories: Desert Prajitura

Leave a Reply