Am inceput sa iubesc supele creme, mai ales pentru ca sunt bogate in vitamine si foarte delicioase. Supa de azi e printre cele mai buna asa ca am decis sa o impartasesc cu voi.

INGREDIENTE:

  • 1 kg de radacina de fenicul
  • O lingura de paprica dulce sau un plic sofran
  • 500 ml de supa
  • 40 ml de ulei de masline
  • 2 cartofi
  • 50 ml smantana de gatit
  • 1 ceapa mica
  • Sare
  • Piper
  • Crutoane
  • Parmigiano ( optional )

PREPARARE:

Daca nu aveti supa atunci puteti adauga apa calda.

Supa de fenicul

Spalati bine si curatati feniculul de coditele verzi apoi il taiati felii. Ceapa o taiati marunt.

In oala puneti uleiul de masline si caliti usor ceapa dupa care adaugati feniculul taiat. Lasati la calit 7-8 minute si adaugati cartofii taiati cubulete.

Puneti peste legumele din oala supa sau apa calda, condimentati cu sare si piper si lasati la fiert 15-20 de minute pana cand radacina de fenicul si cartofii sunt moi.

Supa crema de fenicul

Cand toate sunt fierte adaugati paprica ( sau sofranul ) le frulati bine si scurgeti supa printr-o sita, adaugati smantana de gatit si mai lasati la foc 5 minute. Daca sunteti vegetarian sau tineti post renuntati la smantana.

Supa crema de fenicul

Se serveste cu crutoane, ulei si smantana deasupra. Bineinteles pentru iubitorii de branza pot pune parmigiano deasupra.

Comments

comments

Leave a Reply