O reteta atat de usoara si in acelasi timp atat de gustoasa. Perfecta pentru o cina lejera. Recomand sa fie servita cu un pahar de vin alb si paine prajita.

Este o reteta simpla si cu putine ingrediente delicioasa si apreciata de iubitorii de peste.

INGREDIENTE: ( 2 persoane )

  • 750 gr scoici
  • 2 catei de usturoi
  • o mana de patrunjel tocat marunt
  • 50 ml vin alb
  • 5 linguri de ulei de masline
  • sare si piper dupa gust

PREPARARE:

Daca scoicile sunt proaspete se spala bine de tot inainte ( eu le-am avut deja curatate si desfacute in doua ).

Scoici la tigaieCozze la tigaie

Intr-o tigaie se pun cele 5 linguri de ulei de masline, cand se incinge se pune usturoiul zdrobit si patrunjelul taiat marunt.

Scoici

Se lasa cateva secunde si se pun scoicile.

Scoici rapide

Daca sunt proaspete le lasati pana se deschid singure, daca sunt deja injumatatite le lasati 5 minute si adaugati vinul si condimentati. Mai lasati maxim 10 minute cu capacul pus.

Reteta de scoici

Se servesc imediat calde!

Comments

comments

Leave a Reply