Crema cu ciocolata alba este una dintre cele mai utilizate in special la torturi. Eu am folosita la o tarta. Este delicioasa si usor de facut. Sunt doua variante una este cu oua iar cealalta varianta este mai usoara, ouale si zaharul fiind inlocuite cu lapte condensat.

Nu este reteta clasica ci mai degraba crema pasticera cu ciocolata alba. Eu am facut azi varianta de crema cu oua.

INGREDIENTE:

  • 250 ml lapte
  • 250 gr ciocolata alba
  • 2 galbenusuri de ou
  • 15 gr faina
  • 30 gr zahar

PREPARARE:

Primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa taiati ciocolata alba si sa o puneti deoparte.

Crema cu ciocolata alba

Intr-o cratita puneti laptele la foc mic sa se-ncalzeasca.

Crema ciocolata alba

In acest timp amestecati bine galbenusurile cu zaharul pana se fac spuma dupa care adaugati putin cate putin faina si amestecati bine cu telul astfel incat sa nu ramana cocoloase. Uniti totul cu laptele si puneti pe foc pentru 15-20 minute, timp in care amestecati continuu pana capata o consistenta densa si cremoasa.

Crema de ciocolata alba fara oua

In acest timp amestecati bine cu un tel. Cand crema este gata adaugati ciocolata alba si mai lasati pe foc inca 5 minute timp in care amestecati pana se topeste bine toata ciocolata.

Crema de ciocolata

Cand este gata o puneti la racit cu o folie deasupra astfel ea nu o sa-si faca pelicula deasupra. Crema pasticera cu ciocolata alba

INGREDIENTE pentru crema FARA OUA:

  • 60 ml lapte condensat
  • 20 gr faina
  • 250 ml lapte
  • 250 gr ciocolata alba

Procedati exact ca mai sus doar ca faina o amestecati cu laptele condensat dupa care amestecati totul cu laptele si lasati pe foc. Amestecati continuu pana cand crema se ingroasa si adaugati ciocolata alba la final. Crema se poate conserva la frigider maxim 4 zile, intr-un recipiente cu capac ermetic sau castron cu folie de plastic deasupra.

Comments

comments

Categories: Creme Desert

Leave a Reply