Anghinarea foarte benefica pentru sanatate se poate gati in diverse moduri. Foarte gustoasa intr-o multitudine de retete.

Insa primul lucru pe care trebuie sa faceti inainte de a o gati, este curatarea ei.

Inainte de a incepe pregatiti un bol mare cu apa unde stoarceti o lamaie. Astfel dupa curatare puneti anghinarea in apa cu lamaie pentru a evita oxidarea ei.

Amghinare

Apoi ideal ar fi sa va puneti niste manusi pentru a nu va pata pe maini. Iar daca nu aveti manusi va dati cu lamaie in palme inainte de a incepe.

Taiati varful si eliminati frunzele dure pana ajungeti la inima anghinarii.

Anghinare

Anghinare curatata

In functie de ceea ce doriti sa gatiti o lasati intreaga spre exemplu daca o gatiti umpluta cu ceva sau o taiati in jumatate daca o gatiti in alt mod.

O data taiata in jumate arata asa Cum curatam anghinarea

Ultimul pas pe care trebuie sa il mai faceti este sa scoateti cu ajutorul cutitului ” barba” de la baza, cum se vede in poza de jos. Anghinare

Daca insa aveti nevoie de ea intreaga, o desfaceti incet la mijloc si scoateti aceasta ” barba” cu o lingurita.

Cand este gata curatata o puneti in apa cu lamaie si o lasati 20-30 minute dupa care o puteti gati sau congela.

Anghinare intreaga curatata

Anghinare

Comments

comments

One comment

Cum curatam anghinarea

Leave a Reply