Plecam de la traditionala reteta de lasagna cu carne si ajungem la o reteta mult mai lejera dar la fel de gustoasa si anume lasagne cu anghinare.

Lasagne cu anghinare

INGREDIENTE:

  • 6-8 anghinare de marime medie
  • 2 catei de usturoi
  • 1 pahar de apa
  • 500 ml sos bechamel
  • 100 ml lapte
  • 250-300 gr de foi de lasagna
  • 250 gr mozzarella
  • 200-300 gr de sunca sau ceea ce va place
  • 50 gr parmigiano ras
  • ulei de masline
  • sare

Incepem prin a curata anghinarea, aveti pasii aici ➡️ http://www.pipernegru.ro/2018/05/08/cum-curatam-anghinarea/

Dupa ce este curatata o taiati julien si curatati si taiati marunt cateii de usturoi. Lasagna cu anghinare

Puneti uleiul de masline intr-o tigaie incapatoare si caliti usor usturoiul dupa care adaugati si anghinarea taiata julein. Lasati 5 minute amestecand din cand in cand. Dupa cele 5 minute adaugati paharul de apa si un pic de sare, puneti capacul si lasati 20 minute. Daca e nevoie puteti sa mai adaugati un pic de apa pe parcurs.

Lasagne cu anghinareAnghinare la cuptor

Intra timp puteti prepara sosul bechamel sau il puteti cumpara gata preparat. Este nevoie de un sos bechamel mai lichid tocmai de aceea puteti adauga 100 ml de lapte si sa amestecati bine.

Pregatiti mozzarella taiata in cubulete, sunca, parmigiano ras si foile de lasagna.

Cand anghinarea este gata ar trebui sa arate asa Carciofi

Ungeti fundul tavii cu un pic de sos bechamel apoi puneti foile de lasagna pe care le ungeti tot cu sos. Apoi puneti anghinare, sunca, mozzarella si parmigiano ras si din nou foi de lasagna, repetand procesul.

Lasagna cu anghinare

Pe ultimele foi puneti tot sosul ramas si parmigiano deasupra.

Lasagna cu anghinare

Lasati la cuptor la 180 grade aproximativ 35 de minute. Eu pentru a se patrunde bine am pus deasupra folie de aluminiu pe care am dat-o jos in ultimele 10 minute.

Lasagna cu carciofi

Comments

comments

Leave a Reply