Carnea cu diverse condimente si gusturi cu siguranta va surprinde invitatii si va bucura papilele gustative.

Acum aproximativ doua saptamana cu ocazia zilei mele de nastere am pregatit un weekend de relax cu multe povesti si voie buna dar si nelipsita mancare ce a constat intr-un barbeque.

Asa ca am hotorat sa fac 4 marinate diferite pentru carne, iar rezultatul a fost unul peste asteptari.

1. MARINATA VIN & LAMAIE

Marinata pentru carne cu vin si lamaie

Ingrediente:

  • 2 linguri suc de lamaie
  • 2 lingurite coaja de lamaie rasa
  • 1- 2 catei de usturoi
  • 60 ml vin alb
  • 60 ml ulei masline
  • 2 linguri de zahar brun
  • 1 lingura de cimbru
  • 1 lingura de rosmarin

Preparare:

Le amestecati bine pe toate si puneti compozitia peste carne.

Lasati la marinat in frigider pentru cateva ore chiar si peste noapte. Daca e nevoie intoarceti carnea din cand in cand.

Este o marinata ideala pentru pui si miel.

Marinata pentru miel si pui

2. MARINATA MUSTAR & IERBURI

Marinata cu mustar

Ingrediente:

  • 60 ml ulei de masline
  • 2 linguri de otet balsamic
  • 2 linguri de zahar brun
  • 2-3 lingurite de mustar
  • 1-2 lingurite de ierburi mixte
  • 1 lingura de busuioc taiat marunt
  • sare
  • piper

Preparare:

Amestecati bine si puneti compozitia peste carne. Tu esti carnea la marinat, acoperita intr-un loc racoros.

Marinata ideala pentru carnea de vita si miel.

Marinata pentru vita si miel

3. MARINATA CEAPA & CONDIMENTE

Ingrediente:

  • 60 ml ulei de masline
  • 2 lingurite suc lamaie
  • o ceapa taiata
  • 3 catei de ustuori
  • 1 lingurita rozmarin
  • foi de salvie
  • cimbru
  • curry
  • paprika dulce
  • origano
  • tumernic
  • boabe de mustar
  • 1 lingura otet balsamic
  • 1 lingura zahar brun
  • sare si piper
  • 1/2 lingurita de menta

Preparare:

Amestecati totul si puneti peste carne. Eu am

Folosit carne de pui pentru aceasta marinata.

O puneti la frigider pentru cateva ore sau peste noapte.

Marinata pentru pui

4. MARINATA PENTRU COSTITE

Marinata cu sos de rosii

Ingrediente:

( pentru 1 kg de costite de porc )

  • 500 ml pasta de rosii
  • 125 ml de vin rosu
  • 2 linguri de soia
  • 2 linguri de miere
  • 3 catei de usturoi taiat marunt
  • 1 lingurita de ghimbir proaspat ras.

Preparare:

Intr-o cratita puneti pasta de rosii impreuna cu celelalte ingrediente. Le lasati la foc mic, timp in care taiati costitele dupa plac si le curatati de grasimea in exces.

Cand compozitia fierbe, puneti costitele si lasati sa fiarba cu capac la foc mic timp de 12 minute.

Puneti totul la racit si lasati la marinat acoperit pentru cateva ore sau toata noaptea.

Cand le puneti pe gratar le ungeti din cand in cand cu marinata in care au stat.

Recomandat este sa stea pe gratar 15 minute pe fiecare parte.

Marinata pentru costite

Oricum ar fi, voi puteti face marinatele cu ceea ce aveti in casa. Importante sunt trei ingrediente principale.

Partea acida ( adica vin, otet balsamic, suc de lamaie, bere ).

Partea uleioasa ( cel mai bun ingredient este uleiul de masline)

Si cea de-a trei-a parte e compusa din arome ( ingredientele pe care le aveti in casa )

Si suplimentar se pot pune si sosuri ( ex: soia ) .

Acizii au rolul de a fragezi carnea.

Uleiurile ajuta carnea sa-si pastreze aromele naturale si apa astfel carnea nu se dezhidrateaza.

Iar aromele dau sapoare carnii.

Recipientele in care marinati carnea ar trebui sa fie dintr-un plastic de calitate, ceramica, sticla sau portelan, intotdeauna acoperite.

Comments

comments

Categories: Marinate

Leave a Reply