Crema cu mascarpone este cea mai folosita in patiserii, perfecta pentru atatea feluri de preparate dulci si bineinteles printre cele mai indragite.

Folosita cel mai des pentru tiramisù insa trebuie sa stiti ca se potriveste perfect si cu alte preparate sau ingrediente.

Spre exemplu este foarte buna atunci cand o combinati cu capsuni proaspete, cu pandispan, chec sau cozonac.

In aceasta reteta ouale se pasteurizeaza astfel incat ele nu raman crude ca si in cremele traditionale cu mascarpone.

INGREDIENTE:

  • 500 gr mascarpone
  • 125 gr zahar
  • 4 galbenusuri de ou
  • 50 ml apa

PREPARARE:

Se pune apa impreuna cu zaharul intr-o cratita nu foarte mare. Puneti pe foc si amestecati pana cand zaharul se topeste si bulele ce se formeaza sunt albe.

Intre timp amestecati bine galbenusurile de ou, cu ajutorul unui mixter. Cand siropul format din apa si zahar este gata lasati-l la racit 3-4 minute.

Apoi il puneti treptat peste galbenusuri ametecand continuu cu ajutorul mixterului. Amestecati pana cand se intareste putin ( ar trebui sa arate ca o smantana spumoasa si densa).

In alt castron puneti mascarpone si il amestecati pana devine ceva mai moale astfel incat sa il puteti amesteca cu compozitia de galbenusuri de mai sus.

Peste mascarpone se pune rand pe rand cate o lingura din crema de galbenusuri si se amesteca pana se incorporeaza amandoua.

Crema este gata! O puteti manca ca atare sau in ce combinatii doriti.

Crema cu mascarpone

O puneti pastra la frigider 3-4 zile intr-un castron acoperita cu folie transparenta.

Nu se recomanda congelarea ei pentru ca se va pierde consistenta cremoasa.

Daca doriti o crema mai densa, lasati-o in frigider cel putin o ora inainte de servire.

Comments

comments

Categories: Creme Desert

One comment

Crema cu mascarpone

Leave a Reply