Cred ca este unul dintre deserturile mele preferate si foarte usor de facut.

Rezultatul este deosebit si cu siguranta o sa va impresionati invitatii.

Este ideal pentru micul dejun, la ceai sau cafea, ca si desert sau alaturi de un prosecco/ vin alb.

Desert cu mascarpone

Recomand ca acest pandispan sa fie servit impreuna cu crema de mascarpone pe care o gasiti aici ➡️ www.pipernegru.ro/crema-cu-mascarpone

Combinatia de pandispan cu crema de mascarpone este un delciu. Probati ca sa confirmati!!!

INGREDIENTE:

  • 400 gr faina
  • 200 gr mascarpone
  • 3 oua
  • 180 gr zahar
  • 70 gr unt
  • 200 lapte
  • 1 plic de praf de copt
  • coaja de lamaie rasa ( optional )
  • unt si faina pentru a unge tava
  • zahar pudra pentru a pune deasupra

PREPARARE:

Dati drumul la cuptor la 180 grade sa se incalzeasca pana este gata amestecul pentru pandispan.

Topiti untul, amestecati faina cu praful de copt si preparati tava de copt cu untul si faina ( ungeti cu unt fundul si laturile tavii dupa care tapetati cu faina ) .

Intr-un castron puneti ouale intregi impreuna cu zaharul si amestecati la viteza maxima cu mixerul. Apoi adaugati mascarpone si amestecati la viteza minima. Adaugati peste compozitie untul amestecand continuu.

Cand totul este omogen puneti coaja de lamaie si cate o lingura de faina rand pe rand impreuna cu laptele, amestecand pana cand compozitia devine cremoasa.

Prajitura cu mascarpone

Puneti compozitia in forma de pandispan si dati la cuptor timp de 45 de minte.

Pandispan cu mascarpone

Pandispan

Prajitura cu mascarpone

Inainte de a o scoate din cuptor puteti sa probati daca este coapta cu ajutorul unei scobitori.

Comments

comments

Categories: Desert Prajitura

Leave a Reply