Din dorinta de a face ceva cu fructele din curte am decis sa fac o dulceata de smochine. Ideala pentru tarte toamna cu un ceai fierbinte. Se poate servi impreuna cu diferite feluri de branzeturi. Ideala in amestec cu urda sau iaurtul dar si in aperitive cu salam si branzeturi.

INGREDIENTE:

  • 6 kg de smochine
  • 2 kg de zahar
  • 2 pahare de otet
  • 2 pahare de apa
  • PREPARARE:
  • Se spala bine smochinele coapte. Se tale capul tuguiat si apoi se taie in patru sau mai multe ( dupa bunul plac ) , eu le-am taiat in opt.
  • Se pune apoi zaharul, otetul si apa dupa care amestecati bine.
  • Se pune la fiert cu capac timp de 90 de minute, amestecand din cand in cand. Dupa cele 90 de minute se mai lasa la fiert timp de 30 de minute fara capac.
  • Cand inca e calda, o puneti in borcane, inchideti bine borcanele si le puneti cu gura in jos.
  • Cand se racesc bine le puneti la fiert in bain-marie timp de 20 de minute, astfel se vor pastra timp de 2 ani fara probleme!
  • Aceasta reteta se poate folosi indiferent daca smochinele sunt albe sau negre.
  • Comments

    comments

    Categories: Dulceturi La borcan

    Leave a Reply