Ideal pentru un desert delicat dar si pentru un mic-dejun delicios. Foarte usor de facut si nu necesita nici o experienta anterioara. Eu am ales sa il fac intr-o forma de savarina pentru ca arata rezultatul final arata intr-un anume fel.

Pandispan cu crema de lapte

INGREDIENTE:

  • 300 gr faina
  • 180 gr zahar
  • 4 oua
  • 110 ml de ulei
  • 80 ml lapte la temperatura camerei
  • 8 gr de praf de copt
  • 250 gr crema de lapte ( pasticcera ), reteta o aveti aici crema-pasticcera.ro 
  • 1 plic de vanilie sau zahar vanilat

PREPARARE:

Puneti ouale impreuna cu zaharul si le mixati pana se fac spuma, aprozimativ 10  minute la viteza maxima.

Savarina gigant

Dupa cele 10 minute adaugati uleiul treptat mixand in continuare. Apoi adaugati tot treptat faina, vanilia si praful de copt iar la final laptele ce are rolul de usura amestecarea ingredientelor.

In forma de savarina care este unsa si tapata cu faina puneti compozitia de mai sus. Apoi puneti la cuptor pentru 40-45 de minute. Inainte de a o scoate afara faceti proba cu scobitoarea pentru a verifica daca e coapta bine.

O scoateti din forma pe o farfurie si o lasati sa se raceasca. Cand aceasta s-a racit o taiati in doua pe orizontala. In jumatatea bazei faceti gauri cu ajutorul unei cozi de linguri de lemn. Puneti crema intr-o forma de ornat iar daca nu aveti atunci intr-o punga caruia ii taiati coltul ulterior, astfel e mult mai usor sa bagati crema in gaurile facute.

Pandispan

Cand ati terminat puneti la loc partea de sus si ornati cu zaharul pudra.

Savarina gigant cu crema pasticcera

Comments

comments

Categories: Desert Prajitura

Leave a Reply