O reteta simpla si gustoasa, usor de facut, iar aluatul nu contine unt. Dulceata poate fi din orice fruct va doriti. Eu aceasta reteta de aluat o folosesc si la tartele normale fara urda pentru ca este foarte gustos si se topeste in gura.

Tarta cu dulceata si urda

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

  • 2 oua
  • 100 gr zahar
  • 80 gr ulei de floarea soarelui
  • 320 gr faina
  • 8 gr de praf de copt

Pentru umplutura:

  • 300 gr urda ( eu am folosit cea de la cutie )
  • 50 gr zahar
  • jumatete de coaja de lamaie rasa
  • 300 gr dulceata

PREPARARE:

Intr-un castron punem ouale, zaharul, uleiul si praful de copt. Amestecam bine dupa care punem faina treptat si amestecam pana se omogenizeaza bine.

Puneti alautul deoparte si ocupati-va de urda pe care o amestecati cu zaharul si coaja de lamaie rasa.

Impartim aluatul si un sfert il punem deoparte pentru orna deasupra. Intindeti bine aluatul si puneti-l in tava deja unsa si tapetata cu faina. Pentru a va fi mai usor, puteti intinde aluatul pe o foaie de copt, astfel il puteti lua mai usor pentru a-l pune in tava.

Primul strat va fi cel de urda iar mai apoi dulceata aleasa de dumneavostra. Deasupra faceti ornamentul din aluat asa cum va place.

O puneti in cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade  pentru cuptorul neventilat sau 170 de grade in cuptorul ventilat.

Este o reteta usor de facut si la indemana oricui. Pofta buna!

Tarta cu urda

Comments

comments

Categories: Desert Tarta

Leave a Reply