Este o reteta evreiasca, as spune ca are ingredientele unei omlete dar gatita un pic diferit. Eu personal o ador, e foarte gustoasa, usor de facut si din putine ingrediente.

INGREDIENTE:

  • 3 oua
  • 1 ceapa
  • 100 gr ardei gras ( jumate de ardei )
  • 3 rosii decojite
  • 1-2 catei de usturoi
  • patrunjel
  • marar
  • cimbru ( sau busuioc dupa preferinte )
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • 1 lingurita de boia dulce
  • 1 foaie de dafin
  • 150 ml apa
  • Shakshuka
  • PREPARARE:
  • Se taie ceapa marunt si se pune la calit impreuna cu o lingura de ulei de masline.
  • Oua in sos tomat
  • Cand ceapa isi schimba culoarea adaugati ardeiul gras taiat marunt peste ea si lasati aproximativ 4 minute.
  • Intre timp taiati marunt rosiile decojite si dupa cele 4 minute le puneti peste ardei si ceapa. Tot acum adaugati usturoiul taiat marunt, sarea, piperul, mararul, patrunjelul, cimbru, boia dulce, foaia de dafin.
  • Oua evreiesti
  • Lasati pe foc 2-3 minute au adaugati apa.
  • Shakshuka
  • Puneti capacul si lasati sa fiarba pana cand totul capata consistenta unui sos.
  • Cand este gata luati capacul si puneti cu grija ouale deasupra. Pentru a fi mai siguri, le puteti sparge unul cate unul intr-un bol si mai apoi adaugat peste sos. Dupa ce ati pus cele 3 oua puneti din nou capacul si lasati sa fiarba pana cand ouale sunt gata.
  • Se serveste cald impreuna ca paine proaspata sau prajita sau cu lipie.
  • Shakshuka
  • Comments

    comments

    Categories: Ou Retete felul doi

    Leave a Reply