Rodia este cu siguranta printre fructele mele preferate. Anul acesta avand o cantitate mare de rodii culese din curtea persoanala am hot arat sa le gatesc in diferite moduri, de la marinate, sosuri, lichior, pana la gemul de azi.

Rodii bio

Rodia este un fruct plin de vitamine, saruri minerale si antioxidanti. Pentru ca fructul sa fie mancat pe toata perioada anului, trebuie conservat intr-un anumit mod. Azi este vorba despre gemul de rodii fara conservanti.

Ma incanta mereu idea de a prepara si manca cat mai sanatos, cat mai bio. Trebuie sa va spun ca rodiile de gradina sunt mult mai dulci si mai bune ca cele din magazin.

INGREDIENTE: ( eu am facut portie dubla)

  • rodii 2,5 kg ( 1 litru de suc )
  • 2-3 mere
  • sucul si coaja rasa de la o lamaie
  • 500 gr de zahar
  • O portie = 3 borcane
  • PREPARARE:

    Se taie rodiile in jumatate si se stoarce sucul, daca nu aveti ustensila special creata pentru a stoarce rodiile atunci folositi-va de storcatorul de lamaie. Dupa ce ati stors rodiile, treceti sucul inca o data printr-o sita.

    Puneti sucul in oala in care va fierbe.

    Suc natural de rodii

    Spalati merele, le curatati si le taiati cubulete. Apoi le adaugati in sucul de rodii impreuna cu zaharul, sucul de lamaie si coaja rasa.

    Gem de rodii

    Amestecati din cand in cand cu o lingura de lemn si lasati sa fiarba timp de o ora la foc mediu spre mic. Spuma pe care o face o luati cu o sita.

    Dupa cele 60 de minute luati oala de pe foc si cu un frulator amestecati toata compozitia pana cand aceasta devine omogena.

    Gem de rodii

    Gem de rodii

    Apoi puneti oala din nou la foc mic timp de inca o ora jumate .

    Pentru a proba daca este fiarta cum trebuie, folositi-va de proba farfuriei. Puneti un pic de gem pe farfurie sa lasati sa se raceasca. Daca acesta de inchiaga si are consistenta dorita atunci il puteti lua de pe foc si il puneti in borcane. Inchideti borcanele bine si le puneti cu fata in jos.

    Dulceata de rodii

    Le acoperiti si le lasati sa se raceasca.

    Pentru o mai buna conservare le puneti fierbe la bain marie. Dulceata de rodiiGem de rodii

    Comments

    comments

    Categories: Dulceturi La borcan

    Leave a Reply