Am reusit sa prepar o cina gustoasa, interesanta ca si gust dar si foarte lejera, perfect acompaniata de un pahar de vin alb.

Daca alegeti o garnitura la aceasta farfurie, va sfatuiesc sa fie una la fel de lejera Eu as alege intre brocoli si sparanghel.

INGREDIENTE:

  • file peste cod 300 gr
  • maghiran
  • cimbru
  • rosmarin
  • salvie
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • Ingrediente pentru sos:
    • rodie 350 gr
      apa 250 ml
      faina 25 gr
  • PREPARARE:
  • Incingeti cuptorul la 200 de grade. Pregatiti pestele si. asezati-l in tava de copt pe care in prealabil ati pus o foaie de copt.
  • Incepeti sa il condimentati cu sare, piper, rosmarin, maghiran, cimbru, salvie si deasupra ulei de masline.
  • Peste cu sos de rodii
  • Lasati codul la cuptor pentru cel putin 30 minute la 200 grade static.
  • Incepeti prin a curata rodia si scoteti toate semintele din ea.
  • Sos de rodii
  • Le puneti intr-o cratita ( pastrati cateva pentru decorat ) adaugati 200 ml si le puneti la fiert pentru 10 minute.
  • Peste cu rodii
  • Separat intr-un castron amestecati faina cu apa ramasa. Daca nu doriti sa folositi faina atunci o puteti inlocui cu un cartof bine fiert.
  • Cina lejera
  • Dupa ce trec cele 10 minute adaugati compozitia de mai sus peste rodii si mai lasati la fiert 2 minute amestecand continuu.
  • Sos de rodii
  • Sos de rodii
  • Luati de pe foc si incepeti sa frulati pana ce compozitia devine o pasta. Apoi scurgeti totul printr-o sita.
  • Peste cu sos
  • In acest moment puteti pune sare si piper dupa gust si un pic de maghiran.
  • Sos de rodii
  • Cand pestele cod este gata, puneti in farfurie in strat subtire de sos de rodii si asezati-l deasupra. Ornati cu boabele de rodii puse deoparte la inceput.
  • Peste cod cu sos de rodii
  • Se serveste imediat. Sosul il puteti pastra 2-3 zile intr-un castron inchis ermetic la frigider, nu este recomandata pastrarea lui in congelator.
  • Comments

    comments

    Leave a Reply