Pentru ca gustul rodiilor merge perfect cu carnea alba, am gatit de aceasta data puiul. A iesit foarte fraged dar in acelasi timp foarte gustos. Recomand pentru o cina lejera sau daca doriti sa va impresionati invitatii, succesul e garantat.
INGREDIENTE:
- un piept de pui ( 700 gr )
- 3 rodii
- faina
- ulei de masline
- piper
- sare
PREPARARE:
Curatati pieptul de pui si taiat-l fasii.
Apoi il sarati si piperati ( foarte putin ) si il puneti intr-o tava.
Separat taiati rodiile in doua. Curatati si puneti deoparte o mana sanatoasa de rodii. Iar pe restul le stoarceti bine pentru ca veti avea nevoie doar de sucul lor.
Puneti sucul peste fasiile de pui dar nu inainte de a pune deoparte aproximativ 150 ml pentru ca veti avea nevoie la sfarsit.
Lasati carnea astfel la marinat pentru cel putin 50 minute ( eu am lasat-o 3 ore ).
Inainte sa o gatiti scurgeti carnea bine de sucul in care s-a marinat. Apoi dati fiecare fasie in parte prin faina si le prajiti in putin ulei de masline.
Cand acestea este gata, puneti deasupra paharul de suc de rodii pus deoparte si mai lasati sa fiarba 1-2 minute.
Serviti cu boabele de rodii deasupra si o garnitura lejera.
Comments
comments