Recunosc ca iubesc retetele noi si delicioase. Aceasta tarta este una dintre ele, e gustoasa cu un gust deosebit. Eu am folosit doua feluri de faina, dar asta e relativ, puteti folosi ce fel de faina doriti. Doar ca in functie de faina mai trebuie sa adaugati faina ca si cantitate pana cand aluatul nu e lipicios si ingredientele se incorporeaza bine.

Tarta cu faina integrala

INGREDIENTE:

  • faina integrala 150 gr
  • faina de kamut 150 gr
  • unt de arahide 90 gr
  • 3 oua
  • praf de copt 8 gr
  • zahar 80 gr
  • dulceata pentru umplutura
  • migdale/ nuci ( optional )
  • PREPARARE:
  • Amestecati bine ouale cu zaharul si untul de arahide. Apoi incorporati faina si praful de copt si framantati bine pana cand totul se omogenizeaza bine.
  • Luati 3 sfert din aluat si intindeti-l. Ungeti tava cu ulei si tapetati cu faina. Puneti foaia de aluat si ungeti cu ce dulceata doriti ( eu am folosit dulceata de smochine facuta in casa, reteta aici ➡️ Dulceatadesmochine.ro )
  • Tarta cu unt de arahide
  • Tarta cu faina de kamut
  • Cu restul de aluat pus deoparte si migdale/ nuci, ornati tarta deasupra.
  • Bagati la cuptorul ventilat pentru 40 de minute la 170 grade. Tarta cu dulceata de smochine
  • Comments

    comments

    Categories: Desert Tarta

    Leave a Reply