De cand am renuntat la faina alba cu siguranta nu o sa revin la vechiurile obiceiuri.

Iubesc tarta cu faina integrala. Are un gust deosebit si mult mai crocant.

O puteti umple dupa bunul plac, eu ca de fiecare data apelez la dulceturile facute in casa.

Tarta integrala

INGREDIENTE:

  • faina integrala 300 gr ( eu am folosit cea macinat pe piatra )
  • 3 oua
  • 80 ml ulei
  • 8 gr praf de copt
  • 80 gr zahar alb sau brun
  • dulceata ( in tarta mare am folosit cea de capsuni iar in cea mica cea de rodie pe care o gasiti aici ➡️ gemderodii.ro )
  • PREPARARE:
  • Amestecati bine ouale cu zaharul si apoi adaugati uleiul, praful de copt si incorporati treptat si faina.
  • Aluatul rezultat nu trebuie sa se lipeasca de maini, daca mai e necesar mai adaugati putina faina.
  • Luati o tava si o ungeti cu ulei apoi o tapetati cu faina.
  • Trei sfert din aluat il intindeti astfel incat sa formati o foaie pentru tava unsa.
  • Puneti dulceata dorita si ornati deasupra cu restul aluatului.
  • Apoi dati la cuptorul ventilat pentru 40 minute ( tarta mare ) sau 20 minute ( tarta mica ) .
  • Tarta cu faina integrala
  • Comments

    comments

    Categories: Desert Tarta

    Leave a Reply