De cand am renuntat la faina alba cu siguranta nu o sa revin la vechiurile obiceiuri.
Iubesc tarta cu faina integrala. Are un gust deosebit si mult mai crocant.
O puteti umple dupa bunul plac, eu ca de fiecare data apelez la dulceturile facute in casa.

INGREDIENTE:
- faina integrala 300 gr ( eu am folosit cea macinat pe piatra )
- 3 oua
- 80 ml ulei
- 8 gr praf de copt
- 80 gr zahar alb sau brun
- dulceata ( in tarta mare am folosit cea de capsuni iar in cea mica cea de rodie pe care o gasiti aici ➡️ gemderodii.ro )
PREPARARE:
Amestecati bine ouale cu zaharul si apoi adaugati uleiul, praful de copt si incorporati treptat si faina.
Aluatul rezultat nu trebuie sa se lipeasca de maini, daca mai e necesar mai adaugati putina faina.
Luati o tava si o ungeti cu ulei apoi o tapetati cu faina.
Trei sfert din aluat il intindeti astfel incat sa formati o foaie pentru tava unsa.
Puneti dulceata dorita si ornati deasupra cu restul aluatului.
Apoi dati la cuptorul ventilat pentru 40 minute ( tarta mare ) sau 20 minute ( tarta mica ) .
Comments
comments