Pentru ca adoram micul dejun dulce, fac destul de des aceasta reteta de muffin cu bucati de ciocolata.

Bineinteles ca puteti alege sa faceti aceasta reteta intr-o singura culoare, fara a mai folosi cacao sau puteti pune cacao in toata compozitia.

Muffin cu ciocolata

INGREDIENTE: ( pentru 12 muffin )

  • 125 gr unt la temperatura camerei
  • 265 gr faina
  • 135 gr zahar
  • 135 ml lapte la temperatura camerei
  • 2 oua la temperatura camerei
  • 100 gr fulgi de ciocolata
  • Vanilie ( sau zahar vanilat)
  • 1 lingurita rasa de bicarbonat
  • un pic de sare
  • 10 gr praf de copt
  • 30 gr cacao
  • Muffin in doua culori
  • PREPARARE:
  • Pentru a prepara aluatul de muffin aveti nevoie de un mixer.
  • Lasati untul afara din frigider cu cel putin o ora inainte.
  • Puneti zaharul, vanilia si untul intr-un castron si le mixato bine pana cand zaharul se topeste iar compozitia devine densa si cremoasa.
  • Cand compozitia devine cremoasa puneti ouale intregi si mixati din nou.
  • Apoi adaugati faina, praful de copt, bicarbonatul si praful de sare. Adaugati treptat laptele si mixati pana se omogenizeaza bine. Apoi puneti 80 gr de fulgi de ciocolata si cu o lingura amestecati incet. Celelalte 20 gr le pastrati pentru ornat.
  • Impartiti compozita astfel: 1 sfert il amestecati cu cacaoa iar 3 sferturi o lasati asa cum e.
  • Apoi incepeti sa puneti in tava speciala de muffin, hartiutele special concepute pentru ele.
  • Puneti cate o lingura de aluat de vanilie in fiecare, apoi cate o lingura de aluat de cacao si la final din nou aluat de vanilie. Deasupra ornati cu fulgii de ciocolata.

    Bagati tava in cuptorul incalzit, la 180 grade pentru 20 de minute sau la 160 grade pentru 15-18 minute daca cuptorul este ventilat.

    Muffin deliciosMuffin cu fulgi de ciocolata

    Bineinteles ca puteti verifica daca sunt gata cu ajutorul unei scobitoare

  • Comments

    comments

    Categories: Desert Muffin

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.